kolmapäev, 3. september 2008

JCI Toompea Naissaare Regatt 2008

Selle aasta alguses küpses idee teha koos kodalastega Augusti alguses üks vahva ühine purjetamine. Kuna peale allakirjutanu on kojas veel Karl, kes samuti hea meelega aega merel veedab, siis otsusasime panna seljad kokku ja teha kahepäevase üritusena Naissaare regatt, kus osaleks 3 jahti: Finesailingu sportjahid Alfa I ja Beta I ning Eesti Mereakadeemia Tormilind. Kuupäevadeks valiti 2-3 August.

Kõik ei läinud aga päris plaanide kohaselt, nimelt ei hoolinud ilm meie püüdlustest eriti ning organiseeris selleks perioodiks erakordselt madala veeseisu. Sellepeale otsustas Tormilind mitte osaleda, sest vastasel korral jäänuks ta Naissaare sadamasuudmesse mutta kinni. Samuti lubati pühapäevaks tormi, kuid laupäevaks siiski "mõõduka tuulega, väheste sademetega ilma". Seetõttu otsustati korralda regatt vaid ühepäevasena ning kahe jahiga.




Laupäva hommikul oli kena päikesepaisteline ilm. Saime hommikul Marinaga Pirita Selveri juures kokku ning tegime proviandi ostutuuri. Sadamas ootas meid juba Ivar, kellega koos hakkasime jahte mereleminekuks valmis seadma. Tasapisi sigines purjetajaid juurde... Õige pea olid jahid valmis, toidukraam ja Pulsi õlu jahtidesse tassitud ning meeskonnad jaotatud. Jaht Alfa meeskonna moodustasid : Anne-ly, Gen, Katri, Marina, Mihkel ja kapten Ivar. Beta-s aga: Eha, Marju, Jaanus, Rain, Werner ning rooli istus Ando.



Purjed üles, jahid lahti ning juba liikusime parajas külgtuules Pirita muulide vahelt välja. Jaht Alfa hakkas millegipärast maha jääma... see tõstis Betal seilajate meeleolu taevani, ning oma üleoleku demonstreerimiseks pöörati ots ümber ja sõideti tagasi, et ümber Alfa ring teha...See aga maksis kohe kätte- peale ringi tegemist õnnestus keerata jaht kogematta vastutuulde ning siis läks tükk aega, et see uuesti liikuma saada :-)


Parema kiiruse saamiseks otsustati sõita rohkem „alla“- Aegna poole. Ivari jaht kaugenes endisel kursil. Et aga merel kuiva kurguga ei olda, lasime kaasavõetud Pulsi õllel hea maitsta. Ilmselt sai Alfal villand üksinda sõitmisest, ning hakati tasapisi Beta kurisle lähemale liikuma. Õige pea olid jahi kõrvuti, ning siis läks asi jälle huvitavaks- püüti üksteise eest tuult ära katta ning luhvata.


Sellise sõbraliku sõiduga jõuti peagi Naissaare juurde, Beta kindlalt ees. Vahepeal lasti ka jungadel jahti roolida. Enne sadamat keerati jahid vastutuulde, lasti purjed alla, pandi mootor tööle ning popsutati sadamasse.

Naissaarel tassisime toidumoona laagriplatsile ning panime grillid põlema. Seejärel rivistati meeskonnad üles ning toimus auhinnatseremoonia. Mõlemad jahid olid teinud tublit sõitu, kuid üks neist oli ikkagi eespool :-) ....teine koht läks jahile Alfa I, kellele anti pidulikult üle auhinnaks aardekast kommide ja kõrrejoogiga. Esimene koht sai jahile Beta I, samuti kommidega, kuid mahla asemel sisaldas kast veel vahuveini ning õhupalle :-)


Vahuvein avatud, kustutati esimest nälga võileibadega ning oodati grill-liha valmimist. Et samal ajal toimusid Naissaarel ka ühe suure firma suvepäevad, siis jälgiti rannas nende veemänge, kus nad üritasid omavalmistatud kipakate veesõidukitega minna merelaineid vallutama...


Pärastpoole hakkas peenikest vihma tibutama, seepärsat otsustati kodinad kokku korjata ning tagasi Tallinna poole seialma hakata. Vihm oli õnneks vaid väike sabin, ning tormiriietest läbi ei tunginud. Tagasiteel juhtis kogu distantsi Jaht Alfa, kuid sellest polnud midagi- võistlus oli juba toimunud ning auhinnad nahkagi pandud :-)


Piritale jõudsime tagasi ilma viperusteta ning meel oli kõigil rõõmus.
Tahaks siinkohal tänada kõiki regatil osalenuid, kellest mõnede jaoks oli see ka esimene purjetamiskogemus, vähemalt väikesel sportjahil ;-)

Ando
s/y Beta I noorkapten :-)

Kommentaare ei ole: