teisipäev, 21. september 2004

English Night vol. 5, 21.09.2004

Seekordne English Night toimus 21.09.2004 Pirita Perearstikeskuse 2 korrusel asuvas OÜ Harju Hambaravikeskuse kabinetis, kuhu oli meid kutsunud meie koja huviline Krista Vapper. Krista on ise üks firma osanikest ning samuti töötab seal väga eduka hambaarstina, kelle pärast kliendid sõidavad kohale lausa Mustamäelt. Pidavat tüdrukul väga hea käsi olema ;o).

Ütleks nii, et sellist harivat, põnevat ja kasulikku õhtut ei ole tükk aega veedetud. 2h rääkides inglise keeles hammastest ja hambaarsti kabinetis asuvatest instrumentidest, mis tekitasid kõigis äärmist elevust ning aeg seal möödus kui linnulennul. Küsimustel ei tahtnud tulla ei otsa ega äärt ning Krista sai üle tüki aja väga hea inglise keele praktika, kuna kõik esitasid küsimusi ja kuulasid põnevusega samas rääkides ka oma kogemustest seoses hambaarstidega. Ta kannatas kogu selle pinnimise ülihästi ära ja isegi lubades katsuda mida hing ihkas - nagu kamp väikesi lapsi :o).

Kaido muidugi oli kõige usinam esimesena järgi proovima hambaarsti toolil istumist ning ka katsuma erinevaid puure ja misiganes vidinad aparaadi küljes, tekitades vahepeal teiste suunas väikest veesõda, mille ohvriks sattusin kahel korral mina :o). Ja ega hambaarsti toolil istumist saanud minagi tegemata jätta, mille peale Raili tõttas puuriga kohe minu suu kallale :o(.


Samuti said kõik ka kaasa nänni: selle nänni näol tegemist roosa tabletiga, mida imedes/närides jäävad hamba teatud ääred ja otsad roosaks ning siis edukalt hambaari kätte ja hakata neid roosasi laike ära pesema. Pesta tuleb aga niikaua kuni kõik maas ja see näitab ära kui pikka aega Te tegelikult hambaid pesema peate, et need iga kord puhtaks saada!


Kõrva taha sai pandud palju kasulikku infot, mille peale varem keegi tullagi ei osanud. Näiteks, kas te teadsite, et hambaarja ei tohi peos hoida, vaid peab käes hoidma nagu pliiatsit? Sest nii pestes (kui imelik seda hambaharja nii hoida ka ei oleks), sest muul viisil kahjustate oma igemeid, millest võivad tekkida tõsised kahjustused. Või kas teadsite nt. seda, et suuvett tuleb kasutada enne hammaste pesu mitte pärast? Seda sepärast, kuna ta aitab hambakattu pehmemaks muuta ja tuleb pesemisel kergemini ära. Peale hambapesu loputamisel suuveega ei pidandki asjast erilist kasu olema.


Iga hea ja põnev asi saab kord läbi kodupoole seades visati veel nalja kuidas kodus salaja tabletti imema hakatakse ja ööläbi roosat värvi suust maha pesema või muidu hommikul roosade hammastega tööle :o).

Otsustasime, et kuna vaja on igasugust keelepraktikat, siis teeme järgmisel korral hoopis Russki Vetcher, kuhu ootame osalisi ka teistest kodadest, eriti aga meie uuest, just vene rahvusest inimestele suunatud kojast!

Selle kokkuvõtte koostas Kadri Purje.

Toimetas ja täiendas Ando, märtsis 2012

Kommentaare ei ole: