esmaspäev, 17. mai 2004

Koolitus "Raha - kuidas saada rikkaks?", 17.05.2004

17. mail 2004 toimus uus koolitus kojas "Raha - kuidas saada rikkaks?". Koolitajateks olid Toompea Noortekoja säravad kodalased: Marju Raadik, kes töötab Hansapangas kliendisuhete juhina ja Signe Israel, kes on Sampo Panga finantsnõustaja. Koolituskohaks oli koolituse teemaga seonduvalt Sampo Pank.

Koolitusel osales kokku 12 Toompea Noortekoja liiget, kandidaati, huvilist. Koolituse eesmärgiks oli osalejad panna mõtlema, kas nad on oma praeguse rahalise olukorraga rahul ning kuidas ikkagi oleks võimalik rikkaks saada.

Kõikidel osalejatel oli võimalus koolituse käigus analüüsida oma tänast majanduslikku olukorda. Huvitav oli välja arvutada enda eluea ja tänaste kohustuste suhet varade hulgaga - see aitas karmima pilguga üle vaadata oma igakuiseid sissetulekuid ja väljaminekuid. Selle läbi pidi paraku enamik meist vaikse noogutusega tõdema, et tänane olukord ei võimalda sugugi tulevikus "Toscana päikese all" pensionipõlve nautida.

Koolitajad panid meid mõtlema, et kui kohe tegutseda, siis on võimalik oma tulevikku veel muuta. Püstitada tuleb eesmärk, milleni soovitakse jõuda ja tegutseda selle nimel. Samamoodi nagu planeeritakse oma elu, päeva jne tuleb planeerida ka oma finantstulevikku. Ja alustada võiks sellest, et koostada oma enda eelarve ja üle vaadata oma igakuised kulud. See on sammuke selle poole, et tulevikku miljonärina nautida :)

Koolitusel jäi kõlama lause: "Kui tulemusest piisavalt hoolid, saavutad selle KINDLASTI!" (W.James)

Võttes kokku antud koolituse saime teada, mida tähendab rikas olemine, kuidas koostada isiklikku eelarvet ning planeerida oma raha juba täna nii, et meie soovid, eesmärgid saaksid täidetud ka tulevikus.

Koolituse käigus jagasid Marju ja Signe oma kogemusi klientidega, kes alles alustavad kogumist või kelle varade mahud on juba päris suured.

Kindlasti sai igaüks, kes koolitusel osales, enda jaoks midagi kasulikku teada. Kuna kõikide koolitusel osalenute ootused koolituse suhtes said täidetud, siis võib julgesti öelda, et koolitus oli edukas ja korda läinud. Aitäh koolituse läbiviijatele - Marju`le ja Signe`le! Kuigi osalejaid väga palju ei olnud, oli õhkkond kaasa haarav ja motiveeriv.

Koolitusel osalejad:
Kerli Mägar: Raha koolitus pani mind mõtlema sellele, kui hästi ma tänasel päeval oma rahavoogusid haldan, et mul oleks homme võimalik täita oma soovid ja unistused, mis vajavad rahalisi ressursse. Nagu üks koolitusel osalenu, Annes, ütles: „Minu eesmärk tänasele koolitusele tulles oli muuta oma mõtlemist." - tundis pärast koolituse lõppu, et samm selles suunas on astutud.


Piret Naber: Teema oli huvitav ja vajalik. Sai vajalikku teavet, et hakata ise oma isiklikku raamatupidamist tegema ning kulusid ja tulusid reguleerima. Marjul ja Signel tuli koolituse läbiviimine hästi välja, samuti sõnavooru üleandmine. Koolitus mulle meeldis ja oli ka kasulik.


Kaido Irval: Väga asjalik ja praktiline RAHA koolitus! Sain teada, et mu NAV on totaalselt miinuses, kuid vähemalt on mul plaan, kuidas plussi saada. Meeldis ka see, et ei promotud finantsasutuste teenuseid, vaid anti erapooletut nõu - ja seda tervelt 3 tundi!


Piret Nigols
TNK liikmekandidaat

Toimetas ja täiendas Ando, märtsis 2012

Kommentaare ei ole: