pühapäev, 22. aprill 2001

Toompea Noortekoja kanuumatk Valgejõel 21. aprill 2001

21. aprillil 2001 aasta hommikul tõmbasid Toompea Noortekoja tegelased selga veekindlad matkariided ning pakkisid oma tagavarariided, kummikud ja saunarätid matkakotti ning võtsid sihi hotell Susi kõrval olevasse Neste tanklasse. Kell üheksa oli kogunemine. Ees ootasid matkaelamused - algamas oli Toompea Noortekoja, kodalaste tuttavate ja pereliikmete ühine kanuumatk.
Kui rahvas koos, pandi masinatele hääled sisse ja sõit jätkus Valgejõele!
Kõigil oli lausa suurepärane enesetunne, isegi lakkamatult sajav vihm ei suutnud pessimismi tekitada.
Matka esimene osa oli pea 3 tundi pikk, järgnes jõe kaldal einestamine (kunagi varem pole kuum pakisupp ja võileivad nii hästi maitsenud!) ja täis kõhtudega läbisime veel 2 tundi kärestikke :) Lausa FANTASTILINE!
Kanuumatka pikkuseks oli 20 km. Tiimis oli 12 kanuud, millest ümber käis 4 - kurikuulus 30%, mida ennustas meile ka teejuht :)
Sooja aitas tagasi tuua Jägermeister ja veelgi kangemad joogid! Lõplikult soojendas matkajate kehad üles aga Palmse mõisa saun :) Mõnus! Mõneruutmeetrises leiliruumis oli koos 12 täiskasvanut ja 3 last :) Häid lambaid pidi ju ikka ühte lauta (saune) palju mahtuma :)
Peale sauna sõitsime ühisele söömingule Viitna kõrtsi - 25 tühja kõhtu tekitas päris korraliku käibe!



Mida arvavad matkast osalejad?
Kaido Irval
Ma pole kunagi varem nii suurepärasel matkal käinud! Kustumatu elamus! Järgmisel hommikul oli lausa super enesetunne! Toompea Noortekojas on mõnus ja huvitav!

Jüri Tümanok, E-Arsenal AS tegevdirektor
Minu emotsioon? Külm ja märg aga väga mõnus. Ei suuda vihm ega tuul rikkuda olemist niivõrd kui seltskond on hea!

Marju Raadik, Hansapank AS personaalpanganduse kliendihaldur:
Minu meelest tõestas see matk veelkord, et ilmast ei sõltu mitte midagi.
Ka väga halva ilmaga on teostatav täiesti suurepärane matk. Muidugi on selle eeltingimus väga hea seltskond ja positiivsed inimesed. Kuna meil olid eeltingimused kõik 110% täidetud siis ekstreemne ilm meid ei heidutanud!


Vastupidi, kui kõht sooja suppi täis sai, tundus see vihm ja lörts täiesti loomuliku ekstreemspordi juurde käiva osana. Igal pool oli vesi - nii all kui peal. Ja laine käis ülepea kah. :)

Kevadise suurvee teeb mõnusaks see, et hästi ruttu saab edasi ja kive on kah tavalisest ikka tunduvalt vähem.

Ja saun, mmmmmmmmmmmmmmmmm, oli täiesti lahutamatu osa!



Toimetas ja täiendas Maarja Peinar-Järve märtsis 2012

Kommentaare ei ole: