esmaspäev, 12. veebruar 2024

JCI Toompea 2024 presidendi kuukiri 1

Tere kallid toompealased

Käes on veebruar ning seega on möödas juba üks kuu minu presidendi ajast. Uskumatult kiiresti on see aeg läinud, täiesti märkamatult.

Jaanuar on olnud väga toimekas!

Alustasime juhatuse ja laiendatud juhatuse, edaspidi selguse mõttes tiimi, koosolekuga. Tiimi koosolekud leiavad aset iga kuu esimesel teisipäeval. Suurima heameelega annan teada, et tiim on veelgi kasvanud, sest nüüd on meiega kojasiseürituste direktor Marie Rääk, Liidrikooli juht Tiia Johanson ning Kodulehe ja blogi haldur Indrek Hints.

Oleme tagasi toonud JCI Toompea tunnustab ning jaanuaris tunnustasime meie endist presidenti Heliina Teder’t tema panuse eest koja tegevustes. Suur aitäh Sulle! Lisaks sellele on meil tänu Heliinale nüüd ka meie koja logoga šokolaad, mida me anname tänutäheks külalistele ja esinejatele.


Jaanuaris alustasime selle semestri TIKi projekti koos Allen Putnikuga ning käisin ka ise loenguid andmas. Rõõm on tõdeda, et õpilased on väga huvitatud ettevõtlusest ning neil on väga head äriideed. Koos Alleniga arendame ettevõteluse projketi edasi ning loodetavasti peagi laieneme teistesse koolidesse. Aitäh Allen, et oled võtnud vastu selle suure väljakutse!

Külastasin JCI Rakvere Kett maha üritust ning soovisin õnne JCI Rakvere koja selle aasta presidendile Maris Praatsile. 



Maris Praats'iga käisin jaanuaris ka lõunal ning tulemas on midagi väga põnevat JCI Toompea ja JCI Rakvere ühistööna.

Pidasime ära ka selle aasta esimese üldkoosoleku koos ettevõtte külastusega. Nimelt käisime külas EBS-il ja saime teada, mis on nende tulevased plaanid. Üldkoosolek oli minu jaoks esimene suurem väljakutse, sest teemad olid väga emotsionaalsed, kuid arutelu oli väga efektiivne ja sõbralik, sest meie kõigi eesmärk on koja jätkusuutlikkus ja areng. Sooviksin tänada Paavo Siimanni tema nõu ja abi eest eelarve koostamisel. Üldkoosolek jätkus erakorralise üldkoosolekut kokkukutsumata hääletamisega ehk siis suurim muudatus ilmselt sel aastal on liikmemaksu langetamine, et kaasata võimalikult palju noori tudengeid ning sealjuures toetajaliikmemaksu tõstmine liikmemaksuga samale tasemele, ehk ühtselt 96 eurot. Suur aitäh Agris Kunman koosolekute protokollimise eest! Tervitame ka meie koja uut liiget Karl Nurme.


Selle aasta esimene kojaüritus oli enesekaitse treening. Suur aitäh Marie Rääk, väga huvitava ja väljakutsuva ürituse eest! Pean tunnistama, et ma isegi sain sinika selles treeningust, kuid edaspidi olen teadlikum enesekaitse võtetest.


Toimus ka esimene Ärifoorum teemal strateegia modelleerimine. Keeruline pealkiri, kuid väga huvitav sisu. Suur aitäh Kirsti-Viivika Aaslaid, üritus oli väga edukas ja meid oli kokku 15 inimest. Loodetavasti oleme saanud tänu Ärifoorumile ka uue huvilise.


Käisin ka JCI Rakvere koja Lifeplanning koolitusel, kuna kuidagi ei saanud Elmo koolitusele minemata jätta. Suur aitäh Elmo Puidet väga hariva koolituse eest. Sain nii mõnegi hea mõtte, mida ellu viia.

Samal ajal Lifeplanninguga leidis aset ka Rabivere räätsamatk, kuhu ma kahjuks ei jõudnud, kuid tagasisidet kuuldes oli matk väga edukas ja osalejatel oli rõõmus tuju. Suur aitäh Allen ja Ando matka korraldamise eest!

Lisaks meie enda koja üritustele osalesin ka JCI Rapla Stardipaugul. Väga põnev oli kuulata konverentsi „Kas ettevõtlus väikelinnades on võimalik“. Väga hästi valitud esinejad ning huvitavad ettekanded. Sain teada nii mõndagi ka meie enda JCIkate kohta ning suvel Haapsalu külastates astun ka JCIkate kohvikust läbi. Lisaks JCI Rapla 35 juubel, kus ma võitsin purgi valget värvi! Nüüd pean mõtlema, kus seda kasutada. Pidustuste järgsel pühapäeval leidis aset selle aasta esimene JCI Estonia üldkoosolek.


Meie koja jaanuari kuu viimane kokkusaamine leidis aset 30.01. ehk kuu viimane teisipäev ning kojalõuna restoranis Katze. Suur aitäh Maria Johanna Kaskor lõuna organiseerimise eest! Suur aitäh kõigile osalejatele ja Ando, kes jagas meiega oma teekonda JCIs ning saime teada, et sel aastal on Andol juubel, ta on olnud JCI Toompea liige 20 aastat.

Jaanuar oli mul väga toimekas kuu, mitmed JCI kohtumised ja tegemised siia kokkuvõttesse ei mahtunud, kuid nendest tuleb kindlasti juttu edaspidi. Sama toimekas tuleb ka veebruar. 

Aitäh Marti Mägi, et huvilistega tegeled ning nendega kohtumas käid. Sel aastal on meil eesmärgiks 10 uut liiget. Suur rõõm on öelda, et üks uus liige on juba vastuvõetud, lisaks on olemas juba üks uus avaldus Sander Klausen’ilt ning meil on mitu huvilist, kes meie tegemisi jälgib.

Suur aitäh meie kommunikatsiooni direktorile Mihkel Erich Nigul, kes on uuendamas meie koja kommunikatsiooni plaani ning töötab välja automaatset uudiskirja.

Kallid kodalased palun teid, et võimalusel osaleksite meie üritustel ning õpiksite tundma meie uusi liikmeid ja huvilisi ning jagaksite nendega enda teekonda JCI-s.

Kohtumiseni

Kati

Kommentaare ei ole: