laupäev, 16. september 2023

Auhinnaalbum JCI Estonia parim ettevõtlus projekt nominent 2023 JCI Toompea Ärifoorum

 AUHINNAALBUM

Kategooriad: A5 – JCI Estonia Parim ettevõtlusprojekt 2023             

Nominent: JCI Toompea Ärifoorum

Esitaja: JCI Toompea

Üldine strateegia ja planeerimine: Projekti eesmärgiks on ettevõtlusest huvitunutel aidata luua kasulikke kontakte ning saada läbi kogemus- ja edulugude julgustust ning inspiratsiooni oma ettevõtet luua või kasvatada. Kuna Ärifoorumi ja JCI sihtgrupp tugevalt kattuvad, on Ärifoorumi fookuseks ka uute liikmete kaasamine JCI-sse (igal ürituse alguses on tutvustatud JCI-d ning kutsutakse üles liituma), projekti turundus on olnud suunatud eelkõige JCI-st väljapoole. Soov on seeläbi saada laiemat tuntust JCI-le, et saaks juurde uusi liikmeid, kes omakorda sooviksid luua ühiskonnas läbi uute projektide rohkem väärtust. Nii nagu JCI, pakkus ja pakub tulevikus ka Ärifoorum osalejatele võimalust kasvatada oma sotsiaalset võrgustikku ning aitab arendada ettevõtlikkust. Ärifoorum loob positiivset muutust ühiskonnas läbi edukamate ettevõtjate ja ettevõtete.

Projekt toetas ja toetab igakülgselt JCI missiooni ja visiooni läbi positiivsete muutuste läbiviimise ühiskonnas. Ärifoorum innustab ettevõtlusest huvitunuid arendama ettevõtlikkust, juhioskusi ning sotsiaalset vastutustunnet.

Mõju ettevõtlusele: Kuna tegemist on loengute sarjaga, on Ärifoorumi mõju pikaajaline. Ärifoorumi loengute sarjast saab praktilisi teadmisi selle kohta, kuidas oma ettevõtte tegevust muuta efektiivsemaks, kasumlikumaks ning innovaatilisemaks. Koolituste jaoks annavad sisendit päris ettevõtjad, nii tagatakse see, et Ärifoorum tegeleb aktuualsete ja päriselt oluliste teemadega.

Ärifoorum inspireerib inimesi mõtlema suuremalt ning võttes aluseks esinejate endi kogemusi ja elulisi näiteid, tagab see rohkem "õpime teiste kogemusest" suhtumist, mis omakorda tähendab rohkem edukaid ettevõtteid, kes õpivad teiste vigadest ega tee ise ettevõtluses levinuimaid vigu. Läbi esinejate endi näidete antakse edasi sõnum, et ettevõtlus on elustiil, millega tasub tegeleda. Rasked hetked on ületamiseks ning kes on järjekindel, seda saadab varem või hiljem ka edu.

Kohalike kodade liikmete kaasatus projektis:  Auhinnaperioodi jooksul oli projektijuhte kolm - Heliina Teder, siis Rem Sillastu ja hiljem Birgit Aljaste. Selle aja jooksul käis Ärifoorumi üritustelt läbi ca 120 inimest, kellest u pooled olid väljaspoolt JCI-d. Kohal oli inimesi erinevatest kodadest.

Loengute korraldamine andis neile lisaks projektijuhtimise kogemusele võimaluse tutvuda Eesti koolitusmaastiku tipptegijatega ning lihvis ka avaliku esinemise oskusi.

Mõju kogukonnale: 

Ärifoorum on võetud kuulajate poolt vastu vägi hästi. Juhendatud networking vabas õhkkonnas veiniklaasi taga on olnud miski, mis on selgelt eristanud üritust teistest sarnastest üritustest. Soov on olnud kogemusloo esitamise kõrval tekitada kuulajates ka tugevat positiivset emotsiooni kohal olnud inimestest ning samuti ühtekuuluvustunnet endaga sarnaselt mõtlevate inimeste ringis. Selle tekitamisega saadi suurepäraselt hakkama.

Ärifoorumi üheks fookuseks on ka JCI tutvustamine ning uute liikmete kaasamine. JCI sai juurde mitu huvilist pelgalt lühikese "müügikõne" põhjal. Potentsiaal kaasata sedakaudu organisatsiooni palju uusi liikmeid, on väga suur, arvestades asjaolu et üritus leiab aset kuu-kahe tagant. Ärifoorum on toonud JCI-sse mitmeid uusi huvilisi ja liikmeid.

Projekti nähtavus ja partnerlussuhted:  Ärifoorumi osalejatest ca 50% on alati olnud väljastpoolt JCI-d. Seetõttu võib turundust väljapoole JCI-d lugeda edukaks. Projektijuht on jaganud ürituse infot erinevates ettevõtjatele/ettevõtlikele inimestele suunatud FB gruppides. Samuti on Ärifoorumil oma FB leht. Tasuta ruum ürituse läbiviimiseks saadi Workland-ilt.

Projekti pikaajaline mõju: 

Kuna tegemist ei olnud ühekordse ürituse vaid ürituste sarjaga, on see ideaalseks võimaluseks JCI-le laiema tuntuse kogumiseks just ettevõtlike inimeste seas, kes on päriselt huvitatud muutusi looma. Samuti aitab projekt kaasa edukamate ettevõtjate kasvamisele ning rohkemate ja edukamate ettevõtete tekkimisele.

Ärifoorumist saadav tulu suunatakse heategevusse, mille raames näeb loodetavasti 2023 aasta lõpus või 2024 aasta algusepoole ilmavalgust lastele suunatud ettevõtlusteemaline raamat. Selle eesmärk on tutvustada ettevõtlust kui võimalust lastele juba maast madalast. Raamatut jagatakse tasuta lastele ning paisatakse ka müüki. Raamatuga koos saab alguse ka koolides ettevõtlusest rääkimas käimine, kus lõpus toimub ka raamatute jagamine. Ühildades projekti heategevusega, on võimalik jõuda rohkemate koostööpartnerite ja esinejateni, kes soovivad samuti luua maailmas positiivset muutust.


Seotus ÜRO kestliku arengu eesmärkidega (Sustainable Development Goals): 
Projekt toetas 8. eesmärki: Edendada kaasavat ja jätkusuutlikku majanduskasvu ning tagada kõigile inimväärne töö", inspireerides olema innovatiivne ning julgustama tegelema väikeettevõtlusega.

Kommentaare ei ole: