neljapäev, 1. september 2016

Toompea koja Rattaklubi avas sügishooaja, 01.09.2016


Toompea koja Rattaklubi on vahepeal üsna madalat profiili hoidnud… aga hiljuti kolis Kaido Viimsisse elama ja koos allakirjutanuga on siinkandis nüüd juba vähemalt kaks rattaentusiasti  :-) Seega paras moment Rattaklubi jälle veerema lükata!
Selle aasta sügishooaja avaüritus toimus üsna lühikese etteteatamisega, kuid kujunes üsna meeleolukaks.

Tee viis meid algul Rohuneeme tippu ja seal keerasime rattad metsa. Rohuneemes asub maastikukaitseala kuhu on viimasel ajal tekkinud ka terviserajad, mis rattaga täiesti läbitavad. Metsatee viis meid Rohuneemest Kelvingi külla ja pakkus kontrastidena endisi reketibaasi angaare ja laskeavadega betoonimürakaid, millele vastandusid õhtupäikese mäng sammaldunud puudel, seened, mustikapuhmad… ikka võeti hoog maha, et korra ümbrust vaadata, kuulatada vaikust ja tunda ninas sambla ja seente lõhna. Kuna teeääres seisid spordimeestele ka vabad võimlemisatribuudid, siis toimus spontaanne lõuatõmbamise võistlus :-)
Rohuneeme raketibaas

Kelvingi ja Leppneeme vahel avastasime mere äärest Lännemäe tee, mis oli nagu teine maailm… nagu oleks sattunud kuhugi kaugemale maakohta. Poolvalmis majad, teeäärsed karjatarad, seisma jäänud autod ja traktorid vaheldusid hoolsalt niidetud mereäärsete murulappide ja ülesvuntsitud elamutega. Kõigele lisas värvi loojuma hakkav päike, mis mere kohal õhu juba roosakaks värvis. Õhk oli aga soe, tuult polnud- selline sume hilissuve õhtu.

Tegime veel ka tiiru Tammneemes. Aga kuna väljas hakkas juba hämarduma, siis surusime pedaalidele ning kihutasime teeäärsete laternate valgel tagasi Viimsi keskusesse. Läbisõiduks kogunes seekord 27km, kuid kuna eesmärgiks oli sõitu nautida ja teha aeg-ajalt peatusi, siis kestis see sõit 2,5h.
Järgmine sõit juba mõne nädala pärast ja loodetavasti on meid siis juba rohkem!
muljetas Ando

Kommentaare ei ole: