neljapäev, 23. mai 2013

Kevadine JCI GO Koda Üldkogu toimus 23.mai!



23 lehekuu päeval olin kutsutud külaliseks Go koja üldkogule. Põhjus minu kutsumiseks, oli soov kuulda saada, mida siis täpsemalt AK2013 meeskond on plaaninud kodalastele 13.-15. september  Haapsalus korraldada.  

Üldkogu toimus Alter Electric OÜ kontoris. "Meie peamisteks tegevus valdkondadeks on elektrimaterjalide hulgimüük ning valgusjuhtimislahendused." ütles võõrustaja Margus sissejuhatuses. Seega kui on vaja huvitavaid ja loovaid valguslahendusi projektidele siis Go kodalastel on "käsi sees" ;-)

President Triin saabus tordi ja šampusega ning üritus algas kohalejõudnutega klaase kokku lüües!

Peaesinejaks üldkogul oli Meelis Pai, suure meediaskandaaliga Nukuteatrist lahkunud endine teatridirektor. Härra Pai alustas oma esinemist sõnadega, et ta on ettevalmistanud terve slaidiettekande aga siin sai aru, et nii ametlik see kohtumine olema ei pea. Väga JCI-lik lähenemine, mis mulle kohe sümpaatne oli.
Edasi ta küll püüdis meid hunniku exceli tabeli numbritega "uimastada" -  ei õnnestunud ;-). Tema jutt tabelite juures oli huvitav ja keerles peamiselt Nukuteatris talvel toimunud sündmuste ümber. Minu jaoks oli heameel tõdeda, et olin ka ise pildi Eesti meediamaastikul erinevaid kanaleid jälgides, üsna sarnaselt kokku pannud.

On tõesti kurb kuulata, kui üks visiooni ja missiooniga juht räägib, kuidas tema tegemistele lõpp tehti. Põhjuseks inimlik kadedus ja kitsarinnalisus, tervate sõnade peale solvumisel, meie valitsusringkondades.

Kahju on kui peab tõdema, et riigisektoris soositakse pigem alalehoidlikkust, kui visioone. Kuigi üks tark mees on öelnud, et visioon ilma ressursita on hallutsinatsioon. Kuidas selle ressursiga Nukuteatris on, ei oska meie täna öelda aga endine direktor oli teatri tuleviku pärast pisut mures. 

Nukuteatri ressursist rääkides, kiitis hr Pai väga sealseid noori andekaid spetsiaalse hariduse saanud näitlejaid. Ta vastas küsimusele, et kuidas nukunäitlejaks saadakse nii: "Annet peab olema. Ennekõike õpid näilemist ja siis võtad kulbi kätte ja mängid nii, et publik peab vaaatama kulpi. Pärast küsid, et kas nähti kulpi või näitlejat ja kui publik nägi näitlejat siis oled kehvapoolne nukunäitleja."

Meelis Pai on ka ise ühe ande Eestist leidnud - Mart Müürisepp, kes läks Prantsusmaale nukunäitlemist õppima ja sai pakkumise, millest ükski Euroopa nukunäitleja ära ei ütle; Duda Paiva Company – Hollandis kutsus ta enda uue lavastuse loomise juurde.  "Duda Paiva kutse on iga Euroopa nukunäitleja unistus," ütleb Pai. "Veel enam – Mart teeb lavastuses Duda Paiva dublanti. See on väga suur asi."
Eesti publikul oli teda võimalik näha "Shreki" lavastuses eeslit mängimas! Oli vast vaatemäng, kes nägid need teavad!

JCI-kad, kas siin ei ole mitte peidus järgmine TOYP kandidaat?

Paele Hr Pai esinemist jätkus üldkogu hoogsas tempos. Hea oli kuulata ja vaadata uusi GO koja liikmekandidaate ja olla tunnistajaks nende kodalasteks saamisele. Palju õnne teile!

Üks värske liige aga juba suure asjaga hakkama saanud! Martin võitis sel aastal "Sahtlist välja" projektikonkursil auhinnaväärilise koha ja plaanib oma projekti ka ellu viia. Mis kõige toredam, selgus, et tegemist nn koolitusteatri ideega. Mis ja kuidas täpsemalt toimuma hakkab, kuuleme varsti. Naljaga pooleks võib ju mõelda, et siit paistab tööta jäänud teatridirektorile uus väljakuste ;-).
JCI kipuvad ju väikesd asjad ikka suurteks projekdideks paisuma!

Jõudu uue ettevõtmise vedamisel Go kojale ja tema lahkele presidendile Triinule, kes kõiki osalejaid kingitustega üle külvas. Triini enda kasvatatud basiilik taim lõhnab minu köögiaknalaual ja Prügihundi lugu CD-riiulis, ootab vaatamisjärge!

Tänan teid armsad Go kodalased meeldivalt veedetud aja eest!

Ahjaa, ma ikka natuke rääkisin neile AK2013 plaanidest ka. Meie koduleht on kenasti kõigile vaatamiseks ja osavõtu registreerimiseks avatud. 13.-15. septembril Haapsalus toimuvast konverentsist saad ülevaate siit: AK2013 "Tervisejuhtimine"

Parimat teile kallid sõbrad JCI-st!

Krista Vapper
JCI Estonia AK2013 direktor

Kommentaare ei ole: