pühapäev, 1. aprill 2012

Auhinnaalbum: JCI Estonia Parim Koda 2011 - JCI Toompea

Üks varasem JCI Toompea president on öelnud meie koja kohta humoorikalt: “Köikse ilusamad tüdrikud on meitel, köikse körgemad kadakad on meitel, köikse kangemad mehed on meitel…”J

2011 aastal võtsime kotta vastu 2 uut liiget. Aasta lõpuks oli meie liikmeskond arvuliselt järgmine: 33 liiget, 2 liikmekandidaati, 10 senaatorit, 1 välissenaator, 5 auliiget, 1 toetajaliige ja 3 seeniorliiget. Päris paraja seltskonna jagu inimesi!
Liikmeskonna juurdekasv
Finantstegevus. Läbi aegade oleme oma koja eelarve koostamisel olnud konservatiivsed. Liikmemaksude laekumine on olnud stabiilne, kooliraha oleme pidanud maksma suuremate projektide tegemisel. Keerulised ja rasked ajad andsid lõppkokkuvõttes tulemuseks miinusega kasumi, kuid selle võrra oleme saanud targemaks ning kogemusest õppinud.

Koja liikemete osalemine üritustes ja projektides. 2011 aastal toimus kokku 8 üldkogu. Jaanuaris käisime külas Holistilise Teraapia Instituudis, veebruaris võõrustas meid Wine Garage koos hubase veinikoolitusega. Märtsis kogunesime Garage48 HUB-is, kus lisaks muule võtsid naistepäeva puhul laulu üles Toompea koja meeskoor. Mais tähistasime koja 20ndat sünnipäeva. Juunis oli vastuvõtt JCI Toompea Presidendi residentsis. Peale suvevaheaega kogunesime Seiklusjuttudesse Maalt ja Merelt koos Timoga ja oktoobris tutvustas meile oma töökohta Raili ehk külaskäik EBS-i. Novembris oli Saku mõisas pidulik aastakonverents ning uue juhatuse valimine.
Eesmärgiks oli seatud JCI Toompea Ärifoorumi korral-damine. Välja tuli neli suurepäraselt organiseeritud üritust ning kaks nendest toimusid läbi telesilla ka Tartusse. Kommentaar näoraamatust: „Huvitav, kuidas Sul õnnestub sellised ärihaid kokku kutsuda?“ Vastus JCI Toompea Ärifoorumi direktorilt :“Isegi tippjuht on ennekõike inimene.“



Jätkuks eelmise aasta JCI Tervisekonverentsile, mis ühtlasi saavutas JCI Parima Elukeskkonna Arendamise Projekti tiitli, korraldasime ka sellel aastal 1. oktoobril juba traditsioonilise ürituse koondnimetusega „21. sajandi süda“. Esinejad olid põnevad ning vastuvõtt soe.

2011 aasta juhatuse kindel soovi oli, et taaselustaksime koja lõuna traditsiooni. Vana arm ei roosteta ning igal neljapäeval kell 12 kogunesime Solarise keskuse Lido restorani, kus veetsime mõnusa tunnikese-poolteist. Koja lõuna formaat on hea koht mõtete genereerimiseks ja ajurünnaku korraldamiseks.

JCI Toompea võttis aktiivselt osa JCI Estonia Kevadkonverentsist Haapsalus, Aastakonverentsist Tallinas ning Suvpäevadest Holstre-Pollis. Kevadkonverentsil oli ülimalt meeldejääv see, et JCI Estonia parimaks liikmeks valiti meie oma Heidi Kakko! Lisaks parima liikme kategoorias tunnustasime tegijaid ja esitasime auhinnalabumid ka teistes kategooriates- parim koda, parim president Signe Israel, parim asepresident Maarja Peinar-Järve, aasta senaator Olavi Tammemäe, aasta noorliige Mariliis Männik-Sepp.

Aastakonverents oli täis rõõmupisaraid, sest meie koda sai esimese naissenaatori Heidi Kakko. Parima Äriprojekti kategoorias võidutses meie Ärifoorum ning kõigi konverentsist osavõtjate valiku tulemuseks oli Lemmikprojektiks JCI Estonia Aastakonverents 2010, mille projektjuhtideks Marju Raadik-Kantsik ning Heidi Kakko.
Kõik meie kodalased väärt tunnustamist, sooja kallistust ja tugevat käepigistust!

Koda mõtleb hoolikalt ka oma järeltulevatele põlvedele ning nendele lasteavanematele, kellel ei ole võimalik pisikeste põngerjate kõrvalt kojaelust täiega osa võtta. Kojaigatsuse leevendamiseks toimus JCI Toompea Laste Jõulupidu Piip ja Tuut mängumaal. Vaadati etendust, nositi piparkooke ning nauditi seltskonda.
Aasta lõpus võtsid toompealased osa projektist „Sahtlist välja“. Õnn ja rõõm oli hetk, kui sai teatavaks, et projekti ning rahalise auhinna võitsid meie kodalased Liis Kaupmees ja Piia Porr oma projektiga „Koos kooli“.

Detsembris toimus traditsiooniline Glögiõhtu, kus uus ja vana juhatus vahetas kohad ning ametimärgid.

Ja mis on aasta ilma sünnipäevapeota. JCI Toompea sai mai kuus 20 aastaseks. Selle tähistamiseks toimus meeleolukas sünnipäevapidu NO99 Jazzklubis.
Kokku oli tulnud hulgaliselt koja asutajaliikmeid, senaatoreid, endisi presidente, külalisi ja liikmeid.
Peo projektijuht oli Kuno Peek, kes oli juublisünnipäeva korraldamise lubaduse andnud juba aastaid tagasi. Nüüd jäi aumehena see vaid täita.



Tegevus JCI Estonias. JCI Toompea oli JCI Estonia juhatuses esindatud kahe liikmega: Priit Joa IT Direktorina ja Minni Nool GenSec2011na. JCI Toompea oli esindatud kõigil JCI Estonia üldkogudel ja JCI Akadeemias. Samuti võeti osa JCI Estonia Kevadkonverentsist, Aastakonverentsist ning Suvepäevadest. Edukalt võisteldi Korvpalliturniiril ja Jalgpalliturniiril ning esikoht toodi ära Pariku bowlinguturniirilt.


Rahvusvahelised suhted. JCI Toompea võttis eesmärgiks elustada oma twinning-suhteid. Selle tõestuseks toimus märtsis JCI Toompea Twin-Ski,  kus suusmägede hundid kogunesid Himosel. Koju tagasi tuldi ühe murdunud käeluu ja ülipositiivsete emotsioonidega.
Meie kaugemad sõbrad olid kutsutud ka meie sünnipäevale, kuid kiiretel aegadel saatsid nad meile sooje õnnitlusi ning soovisid pikka iga.


Kokkuvõte. JCI Toompea on tegus, soe ja heasüdamlik koda. Hoolitseme oma järjepidevuse eest ning hoiame sidet oma senaatorite ja endiste liikmetega Õnn ja rõõm on teadmine, et alati on nad võimalusel oma abikäe ulatanud.

2011 oli üks tore ja mõnus koja-aasta! Aitäh kõigile J




JCI Toompea

Kommentaare ei ole: