neljapäev, 10. detsember 2009

Glögiõhtu 2009

Ametlikult vahetub kojas kalendriaasta küll koos Gregoriuse kalendriga, kuid asjaosaliste südameis ja mõtteis leiab see aset meie traditsioonilisel detsembrikuisel Glögiõhtul. Üritusel, kus presidendikett vahetab omanikku ning saab meenutada olnut ning anda kaasa head soovid algavasse aastasse.

Sel aastal toimus see pidulik-soojas õhkkonnas 8.detsembril Viru tänava Veinipööningul.
Kokku oli tulnud meid piisavalt palju, et oleks tutvumisi ja taaskohtumisi ning piisavalt õige arv, et ei kaoks omade sekka ära. Eriti suur rõõm oli kohata kaua aega eemal viibinuid ning tervitada uusi uudistajaid.
Kamin küdemas ja soe hõõgvein klaasis kuumamas, oli seltskond end mõnusalt kojakaaslaste poolt hea ja paremaga varustatud lauakeste taha lobisema unustanud, kui (hetkel veel) president Ando oli sunnitud mõnusa sumina katkestama. Algas ametlik osa...


Sai muljetatud olnust, sai lootusrikkalt piilutud tulevikku. Sõnad lausutud, soovid soovitud ning esile astusid varasematel aastatel presidendiketti kandnud Inga, Kaido, Heidi, Kadi ja Rain, kes üheskoos 2009.a president Ando õlgadelt keti tõstsid ning selle 2010.a president Signe õlgadele langetasid.


Uus juhatus aastaks 2010, pildil osalises koosseisus Maarja (EVP), Piia (VP Individual), Signe (President), Ando (IPP) ja Laura (VP Social):


Mälu sai proovile pandud Raini poolt ettevalmistatud Kojavillaku kallal aju ragistades. Auhinnapiparkookide väljajagamisel sai kinnitust tõsiasi, et juhatuses ei olda niisama – teadmised leidsid kinnitust peamiselt just erinevate uute ja vanade juhatuse liikmete toel.


Kui eelmise aasta Glõgiõhtul võttis Olavi kitarri välja ning muitseeris meile koos Laululindudega, siis sel aastal võttis sama tee tallata juba teine Olavi:) Musitseeris ja laulis ning rõõmustas me kõrvu, kuni saabus ka „esimene“ Olavi ning nii saabki kokkuvõtvalt meenutada musitseerivate Olavite duot.

Ametlik osa oli juba kaua aega tagasi lõppenud, kui kodalased ikka veel kamina soojuses mõnuledes jutlesid. Kui siis lõpuks leiti, et äkki külastaks ka sellist paika nagu kodu, ei tahetud ikka veel kuidagi laiali minna. Seisti täies mundris ringis ja juteldi edasi. Lõpuks, kui juba liiga palav hakkas, väljuti majast ning öisel Viru tänaval kordus sama vaatepilt – kodalased ringis ja muudkui jutlevad säravisilmi. Ei tahetud kuidagi lahkuda. Sest koos on ju hea:)



Glögiõhtu pildid on nähtavad Flickris.
Muljed kirjeldas üles Krista

1 kommentaar:

Ingelise Israel ütles ...

Tallinna koja president 2010, Peeter Tars kommenteeris üritust järgnevalt:
"Väga tore on näha kuidas Toompea kojal on väga mõnus kokkuhoidev feeling, mis tekitab kohe tunde, et oled osa nendest vahvatest inimestest. Lisaks oli meeldiv näha koja rahvast, keda muudel üritustel pole kohanud. Uue juhatuse kiituseks võib öelda (mis on kohe näha), et inimesed on ameti vastu võtnud soovides seda teha hingega. Mõnusat aastat Toompea kojale!"