teisipäev, 3. juuni 2008

Golfikliinik

Maikuu koosolek toimus Niitväljal, kus käisime golfimängu õppimas. Meid instrueerisid meie oma liikmed, Hardi Isok ja Andres Kostiv.


Senini oli nii mõnigi meist arvamusel, et golf on üks mõttetu mäng ja vanameeste hobi. Nüüd aga, kus väljakul käidud, on vähemalt allakirjutanu arvates mõttetust mängust saanud vägagi huvipakkuv.
Üllatval kombel see ei olegi nii kallis lõbu kui arvata võiks (levinud on arusaam, et üpriski kulukas hobi). Ja kui lisada sinna päevade viisi vabas õhus olemine ning kui ei sõida ringi käruga vaid liigud omadel jalgadel, siis 10km päevas kiirkõnnil vantsimist ja oma golfivarustust (ratastel muidugi) järel vedades on see päris heaks treeninguks.
Löögi kaar ja pikkus sõltub kepist, millega lüüa, kuid enamasti on naised siiski lühema löögiga kui mehed. Loogiline ju.
Üks meie juhendajaist teeb tavaliselt harjutades 150-170-meetriseid lööke, teisel lähevad need sinna 200m ligi. Mõlemad mänginud ikka kohe palju-palju aastaid juba.

Meie kujutasime muidugi ette, et ei saa me nende löökidega hakkama ühti. Kuid veidi aega matil harjutamist ja juba hakkas pall suunduma sinnapoole kuhu see plaanitud oli. Ehk siis igaüks meist võis näha, et lootusetu olukord ei ole ja kui harjutada-harjutada-harjutada, võiks ehk kunagi isegi mängijaks saada:)


Igal juhul on tegemist mõnusalt seltskondliku, samas rahuliku, nautleva ja ka hasatrti tekitava alaga. Koormus on tegelikult täiesti tugevalt olemas ning lisaks linnainimese siiras rõõm võimalusest viibida värskes õhus:)

Kommentaare ei ole: