laupäev, 3. mai 2003

Toompea NK talgupäev Kiikla Mõisas - 3. mail 2003

3. mail osales Toompea Noortekoda Kiiklasse rajatava laste- ja noortekodu talgutel. Oma abistava käe mõisakompleksi heakorrastustöödel andsid Marianne, Sten, Helen, Janek, Liis, Elmo lastega, Marika, Liina, Anneli, Alar, Külli, Kaia tütrega, Liis lastega ja Maret.


Kiikla mõisakompleksi Peahoone pärineb XIX sajandist ja enne riigistamist kuulus mõis von Rehnile. Mõisaansamblist on säilinud 5 hoonet. Mõisakompleksi kordategemine on suur ja mahukas projekt kus tööpõld ei paista otsa lõppevat. Alljärgnevalt siis mõned fotokaadrid Toompea noortekodalaste jõupingutustest talgupäeval.




 Toompea Noortekoja õrnema soo esindajad (Anneli, Marika, Liina ja Maret) kühveldasid labidatega ehitusprahti ämbritesse. Pärastlõunaks saadi suurest kivi- ja prahikuhjast siiski jagu ning edasi siirduti tööle juba õunapuuaeda. Ämbrite kandmise ja tühjendamise eest kandsid hoolt Elmo ja Janek.




Steni tööülesandeks oli aastaid tagasi paigaldatud voodrilaudade maha võtmine ning vaheseinte lammutamine. Teda abistas...

  ...Alar. Julged mehed ei karda kõrgust!!!






Korralikud voodrilauad toimetati varju alla, mädanenud ning katkised lauajupid otse lõkketulle. Pildil Helen "järjekordse saagiga" mõisauksest väljumas.




Vaatamata raskele füüsiliselt tegevusele ei kao optimism talguliste nägudelt- rõõmsalt ikka lõpuni! Pildil Marianne ja Evelin.





Lõunasöögiks serveerititi talgulistele hernesuppi. Magustoiduks pakkusid lahked võõrustajad plaadikooki ja moosisaia kuuma teega. Küll see kõik maitses hästi vabas looduses!!! Pildil Kaia, Marika, Alar, Helen, Elmo, Marianne, Liis, Evelin, Liina ja Anneli.

Kiikla talgupäev lõppes 17.15. Pärast väikest kehakinnitust siirdusime Mäetaguse peresauna talgupäeva tolmu ja -mustust maha pesema. Siinkohal suurimad tänud Mäetaguse vallavanem Veljo Kingsepale kes antud sauna meile talgutöö eest välja pakkus.
Hilisõhtul külastasime veel Mäetaguse mõisahoonet, kus vallavanem meile huvitava ekskursiooni korraldas ning seejärel suundusime juba tagasi Kiikla mõisaparki lõket tegema.



Päeva jooksul kokku kuhjatud ehitusprahist sai suure ja uhke lõkketule!

Kommentaare ei ole: