esmaspäev, 10. juuni 2002

PRIME - The JCI coaching course!

Prime on esimese astme koolitaja kursus JCI-s, kestab kaks ja pool päeva. Primil saad endas arendada treeneri (täiskasvanute koolitaja) oskusi, et saaksid uusi teadmisi rakendada kojas, ühiskonnas ja tööl. Käies koolitusel - oled esinemistel enesekindlam ja suudad paremini motiveerida (ennast ja ka teisi). Esitab Sulle isiklikult uue väljakutse - arendada ennast koolitajaks JCI-s (kaugem eesmärk JCI academy Eestis). Koolitusele minnes tuleb valmis olla selleks, et ülesandeid antakse lahendada ka ööseks, prime on nn. 24h koolitus. Järgmise taseme - Exceli koolituseks pead olema andnud 50h koolitusi.

Marju kommentaarid ja pildid Istambulis toimunud PRIME koolitusest


Workshop On esmaspäev 10. Juuni. Käimas on PRIME I kursus. Parasjagu mõtlevad Murat (Türgist), JJ (Soomest), Marju (teate juba küll kust) ja Ignasi (Katalooniast) kuidas promoda PRIME - Licence to Success (not to kill….). Laua taga (oranžis pluusis) istub meie Primi head coach - Jolanda ja co-coach Isabell.


JJ ja naba! See oli siis kui me teisele Primi grupile külla läksime. Mehed tegid nabatantsu. Üks meeskonnatöö oli just seljataga, meil oli vaja 5 min jooksul välja mõelda, kuidas tõsta mees nabatantsijate arvukust ja populaarsust terves maailmas.



Silla all. Primi koolitusel tehakse kõik selleks, et kõik esimesel hetkel tundmatud inimesed Sulle vägagi tuttavaks saaks. Selleks on Primil avalikud sõbrad (keda me ise valisime) ning lisaks veel salajased sõbrad (keda valisime loosiga ja kellele pikki kirju kirjutasime ja salajasi kingitusi tegime). Lisaks vahetasime pidevalt meeskondi, et praktilisi harjutusi lahendada. (mida oli 2 h umbes 3 erinevat). Pildil on Marju avalik sõber Zafer, kes esimesel õhtul mulle Türgi ööelu tutvustas. Meie taga on Bosphoruse laht ja tuledes Bosphoruse sild, mis ühendab omavahel kahte kontinenti - Euroopat ja Aasiat. Vasakul on mošee, kuhu turiste sisse ei lubata. Vee ääres oli lugematu hulk väikseid kohvikuid, tänavamuusikuid, hulkuvaid kasse, türklasi ja mängivaid lapsi. Kõik rõõmsad ja õnnelikud, päevatöö on möödas ja inimesed tundsid lihtsalt elust mõnu….

JCI President - Läbida Primi rahvusvahelise konverentsi juures - sellel on omad eelised. Üks eelis paistab selle pildi pealt. Meil käisid külas kõik võimalikud tähtsad inimesed - Eurokonverentsi direktor, Türgi rahvuspresident, Istanbuli president, Toompea koja president. Pildil on meie Primi grupp koos JC maailmapresidendiga Salviga. Must mees on Toby Nigeeriasst, kes on preagu ka Aafrika piirkonna EVP. Pildil (tagumine rida, vasakult paremale) Güniz, Edwin, Gülboy, Sezin, Curly, Harry Potter, Erol, Salvi, Emre, Zafer, JJ, Ardo, Ignasi. Ja esimene rida - Ingela, Toby, Suey, Marju, Aylin, Nevra ja Taina. Kükitavad - Demet, Pia, Murat, Tijen, Ibrahin ja Elmo. Meie primil oli esindatud 8 eri rahvust - mis on teine suur eelis, läbida primi rahvusvahelisel konverentsil.


Prime 1 - see on tüüpiline pilt Primilt. Keegi meie kursuselt midagi presenteerib, räägib, näitab jne. Me tegime neid presentatsioone nii palju, et ma isegi ei suuda meenutada, mida ma seal täpselt rääksin………………


Prime koos - Euroopa konverentsil oli 2 Primi. Siin pildil on mõlemad grupid omavahel kokku saanud. Nemad käisid meile laulmas (mida me kohe järgi laulsime) ja meie käsime neile nabatantsu tegemas.



Discovery team - siin pildil tehakse ettevalmistusi viimaseks Primi ettekandeks. Seljataga on kaks päeva väga intensiivset treeningut. Kell on umbes 12 öösel (hommikul alustasime pool kaheksa) ja tegelikult läksime just hetk tagasi väga tõsiselt vaidlema ja jooksime ummikusse . Et inimesed naeratama tagasi saada tegime pilti. Tuli välja küll!


Midagi head - Primi lõpus kleepisime kõik seljale valged paberid. Igaüks kirjutas teineteisele midagi head. Silmapilkselt moodustusid pikad ussisabad, kõik kõigile korraga midagi head kirjutamas. See paber on tore mälestus Primilt.



Primi lõpp - siin oleme oma lõpu presentatsiooniga juba ühele poole saanud. Tehtud!


Tunnistused käes - kolmas eelis teha primi rahvusvahelisel konverentsil - primi tunnistused antakse kätte peaasssambleel. Ja me laulsime ka kõikidele euroopa presidentidele (kes kohal olid). Siin pildil oleme eurokonverentsi keskuse ees. Ja kõikidel on JCI akadeemia tunnistused juba käes.

Kommentaare ei ole: