pühapäev, 16. september 2001

Eesti Noorte Kommertskoja Aastakonverents 14-16 09. 2001!

Septembri keskel toimus Raplas Eesti Noorte Kommertskoja XII Aastakonverents. Tähtis sündmus sai hoo sisse avapeoga Nõmme kõrtsis. Ajaratas keriti paar sajandit tagasi - stiiliks oli Rummu Jüri! Kohal oli rohkelt matslikult viisakaid talupoegi, kelmikaid talumarisid, tähtsaid mõisahärrasid ning üle aisa löövaid mõisapreilisid ;)
Arvestades järgneval päeval toimuvaid juhatuse valimisi, ei hoitud tagasi ka lobbytööga. Jagati lahkelt (loe: täitsa tasuta) "Saaremaa" viina, "Mari Rumm" rummi (sidruni maitse oli välja destilleeritud), õhupalle ning nahkköites huumoriraamatuid. Kõike seda saatis mõnus kandlemuusika (mängumees oli kangesti Guido Sammelselja sarnane).



Olgu siinkohal öeldud, et meie koda tutvustas oma juhatuse kandidaati - Genni - esitledes tema raamatut. Raamat sai väga sisukas ja praktilist väärtus omavaks teoseks.
Ettekandele tulid teatritükid Rummu Jürist ning kaasa said lüüa ka kõik noorkodalased.
Järgmine hommik algas vara. Hommikusöögilauas olid miskipärast kergesti äratuntavad need tegelased, kes avapeol ülalmainitud rummi olid pruukinud. Rahvast ergutas laulma Hugo!
Järgnes Peep Vainu poolt läbi viidud koolitus edu võtmetest. Tea sinagi, et kõik saab alguse õigetest põhimõtetest ning alati tegele vaid nende asjadega, mida sa muuta saad! Ja ära karda unistada, sest sinu unistustest saavad eesmärgid ning eesmärgist omakorda plaanid. Kui sa ei unista, täidad sa plaani, mis on kellegi teise unistus!
Koolitus tekitas mitmeid küsimusi ja sundis enesesse vaatama ning ümber hindama enda tegemisi. Ka Peep Vainu koolitusele järgnenud jaycee juhtimiskoolitus jättis positiivse mulje.
Peale koolitust järgnesid juhatuse liikmete aruanded aasta jooksul tehtust. Pandi paika järgmise aasta suursündmuste korraldajad:

  • ENKK Suvepäevad korraldab Tartu NK
  • ENKK Kevadkonverentsi korraldab Paide NK
  • ENKK Aastakonverentsi korraldab E-Koda
Liikmekandidaadi staatusest pärisliikmeks sai E-Koda, mille täispikaks nimeks on Noorte Kommertskoda E-Koda!
Peaassambleel valiti ka ENKK 2002 aasta presidendid. Nendeks on:

  • NP Ene Seidla
  • EVP Sven Aulik
  • VP Ott Licht
  • VP Tiina Tasa
  • VP Mirja Adler
Õnnitlused valitutele ja jõudu edaspidises töös!

Laupäeva õhtu oli pidulik. Kõige pealt Raul Koni vastuvõtt, seejärel TOYP tseremoonia ning gala. TOYP laureaatideks olid:

  • TARMO NOOP, kategoorias: äri, majandus, ettevõtlus
  • ANDRUS VEERPALU, kategoorias: isiklik täiustumine
  • ELMO NÜGANEN, kategoorias: kultuur



Parimad projketid

Toompe Noortekojal õnnestus saada oma Kõnkunsti kursuse projektiga autasu "Parim Projekt Eesti Noorte Kommertskojas". Hurraaaaaaa!!!
Siinkohal tänab kojarahvas Küllike Lukkoneni kui idee autorit, projektijuhti ja esitatud projekti kirjutajat. Samuti tuleb tänada kõiki projekti korraldajaid selle suurepärase töö eest, mis andis nii paljudele lisa teadmisi, kojale tule ja auhinna!
Väike Viljandimaa Noorte Kommertskoda pälvis autasu kahe projektiga. Üks neist oli parim projekt lastele!

Kuid nüüd hetkest, mis jääb paljudele kauaks meelde: Olev Allik (selle aasta EVP) sai senaatoriks ja samas tegi ka abielu ettepaneku - sai vastuseks JAA!!! Oli vast ilus hetk! Saalitäis noorkodalasi seisis püsti ning aplodeeris!!!
Eesti Noorte Kommertskoja XII Aastakonverents on läbi. Osalejad tänavad veelkord hea organiseerimistöö eest Rapla Noorte Kommertskoda! Kohtumiseni järgmisel aastakonverentsil Tallinnas, mille korraldajaks on E-Koja rahvas!

Vaata ka fotokokkuvõtet aastakonverentsil toimunust. Väljas 33 fotot, mille autoriteks Mirja Adler ja Urmas Mägi 




Õhtu algas Nõmme kõrtsist! Lõbus rahvas, maitsvad söögid, hämar valgus jne :)




Hertti koos kahe kaunitariga! Oi kuidas silmad säravad :)


Kui reklaamis kõlab "Mis sa kuivad, mine poodi!", siis Nõmme kõrtsis oli kõik kohapeal olemas ja keegi ei kuivanud :) Olev Allik (Toomemäe)

Kui võtad naise üritusele kaasa, siis ta jälgib iga sinu sammu.... Marge, Olev Alliku (Toomemäe) kaaslane
Mirja Adler (Toomemäe kojast - VP kandidaat) hääli ostmas!

Mirja kampaania kulmineerus kaarikusõiduga




Peale väikest pausi, olid platsis põgenenud Rummu vangid (Tartu koda), kes korraldasid Ene Seidlale (NP kandidaat) promoürituse














Koha võtsid sisse näidendi juhid: Hainer Õunapuu (Rapla) ja Meelis Mettus (Rapla senaator)



 Näiterühm kogunes, eesriie (Eve Lilleleht ja Anneli Teppo E-Kojada) avanes :)



Rummu Jüri laadal täkk Buchinghami hambaid üle vaatamas! (Kaido Irval ja Elmo Puidet Toompea kojast)

Eesriie sulgus...


Kummardused publiku aplauside saatel :)





Eesti Noorte Kommertskoja juhtkond aastal 2002.

Vasakult: EVP Sven Aulik, NP Ene Seidla ja VPd Mirja Adler, Ott Licht ning Tiina Tasa!


 Presidendi vastuvõtul

Värske VP Mirja Adler koos Eesti Noorte Kommertskoja presidendi Raul Koniga



 Anti Kivistik (Viljandi) ja Mirja Adler


 Laupäevane galaõhtu

Mirja Adler (Toomemäe), Karry Kukk (Haapsalu) ja Ana Adler (Pärnu kojast)




Vasakult: Tiina Tasa (Tartu), Tarmo Tchernjavsi (Tartu), Mirja Adler (Toomemäe), Eve Soppe (Rakvere), Karry Kukk (Haapsalu), Ana Adler (Pärnu) ja Elmo Puidet (Toompea kojast)



Lausa suurepärane naeratus! Eve Soppe (Rakvere)



Alanud on TOYP galaüritus. Pronksist kuju hoiab TARMO NOOP, TOYP laureaat kategoorias: äri, majandus, ettevõtlus
TOYP autasu sai ka ANDRUS VEERPALU, laureaat kategoorias: isiklik täiustumine. Kohe antakse TOYP auhind üle ELMO NÜGANENile, laureaat kategoorias: kultuur. Autasu tuli vastu võtma Nüganeni esindaja.
TOYP laureaadid ühel pildil. Vasakult: TOYP laureaat ELMO NÜGANENi esindaja; Raul Koni, Eesti Noorte Kommertskoja president 2001; TARMO NOOP, TOYP laureaat; ürituse sponsori - Nordea panga esindaja; TOYP laureaat ANDRUS VEERPALU abikaasa Angela; Valdar Liive, Eesti Noorte Kommertskoja president 2000 


Südamlik hetk gala õhtult: Olev Allik valiti senaatoriks! Tänukõne lõpus tegi Olev oma elukaaslasele - Margele - abieluettepaneku, vastus oli JAH!!! Kogu saali rahvas oli püsti ning aplodeeris!!!
















Karry Kukk, Ana Adler ja Tiit Romulus (Rapla senaator)




Angela Veerpalu (TOYP-i laureaadi abikaasa), Raivo Piiber (Pärnu)


Raivo Piiber jutuhoos



Vasakult: Eda Lippmaa (Pärnu), Viktoria Kuusk (Tallinn), Elmo Puidet (Toompea), Kaido Irval (Toompea), Tiina Tasa (Tartu), Marko Seemen (E-Koda), Raivo Piiber (Pärnu), Ana Adler (Pärnu), Katrin Simberg (Pärnu) ja Urmas Mägi (Pärnu)




Kommentaare ei ole: