laupäev, 11. oktoober 2003

Toompea Noortekoja sügisretk 11. oktoober 2003!

Neile, kelles mõte sügisvärvidest kullatud, kuid niiskes looduses seiklemisest seekord erilisi vaimustusevärinaid ei tekitanud, saadame väikese kokkuvõtte Toompea Noortekoja 2003 sügisretkest: Anna elule värvi Tallinna Loomaaias ja kohvikus”!

Laupäeval, 11.oktoobril 2003, kell 12:00 kohtusid Tallinna Loomaaia väravas Age Mõtt, Kaido Irval, Piret Naber ja Signe Israel (viimane koos väikeste Raymondi ja Sylviaga).
Õues küll tibutas sügishalli vihma, kuid sest polnud midagi...



Teekonda alustasime sõralistest, kes kepsutasid ringi ja selgelt nautisid jahedat ilma. Elurõõmsalt sagimist oli igal pool. Kiskjate juures jälgisime pikalt jääkaruemme ja –poja müramismängu. Huntide ja rebaste juures tuletasid Elistveres luurel käinud Piret ja Signe meelde, kui rahulikud ja rõõmsate nägudega olid seal oma elukeskkonnas elavad rebased ja ilvesed.
Troopikamaja niiskes udus (kolm neidu prillides olid paugupealt hädas :) võlusid meid krokodillid, erksavärvilised kalad, lõbusad shimpansid ja agaralt vees ringisiblivad kilpkonnad. Ja sooja saime ka!
Elevandimajas pakkusid eriti lastele põnevust erinevat sorti närilised, keda vaadati, nina vastu klaasi. Ja ussid pidid hirmsasti kummikomme meenutama. Eriti väiksemad neist:) Omapäraseim vaatamisväärsus oli sidrunkollane albiinost tiigerpüüton. Värsket sügisõhku nautisid õues elevant ja ninasarvik.
Kõige viimaks pakkusime kullidele ja raisakotkastele inimeste vaatamisrõõmu - täpselt nii nad reageerisid, kui me nägemisulatusse jõudsime :).
Loomaaiaringi lõpetasime lõbusa rongisõiduga. Loomaaiarong ise küll sügisel ei sõida, kuid me ei lasknud ennast sellest kõigutada – saime ka ise hakkama :)
Kaks ja pool tundi olidki läinud nagu niuhti! Ja soovitus kõigile traditsioonilise “loomaaiailmaga” loomaaiakülastajatele: seal tasub kindlasti ka jaheda ilmaga ära käia – siis kihab hoopis teistsugune elu!
Edasi võttis meie “reisiseltskond” tee ette pubisse Kapten Flint, kus sõime kõigepealt kõhud head ja paremat täis ja tegime mitu raundi Aliases ja Imagos. Tuli välja, et...
Algselt kauakestvatele mõeldud bowlingusse me ei jõudnuki, kuna meil oli Kapten Flindis nii vahva, et kui me oma laupäevase sügisretke edukalt lõppenuks kuulutasime, näitas kell juba üle kaheksa. Kokkuvõtteks võib tsiteerida elavat klassikut Marjut:”me saame elult just täpselt niipalju kui ise võimalusi ära kasutame”. Meie jaoks oli igavesti kordaläinud laupäev!


Signe Israel :)

Mida arvavad osalejad?

Kaido Irval
"Kõige tähtsam on ikka seltskond! Ja hea seltskond ajab sind ka sügisel toast välja!"